Fram för mer ekologisk mat!

ekologiskt

Äter ni ekologisk mat? Jag försöker i alla fall göra det i så stor utsträckning som möjligt. Dessutom har det numera blivit en större trend med ekologiska matvaror och produkter, vilket är superbra! Vi behöver verkligen skära ner på giftena i miljön och genom att köpa närodlat och ekologisk mat bidrar det till en renare värld. Varorna behöver inte besprutas i samma utsträckning, dessutom behöver de inte färdas enorma sträckor.

Dessutom tycker jag att den ekologiska varorna smakar bättre, ett exempel på det är morötter. Skillnaden mellan morötter från Långbortistan och morötter från grannbonden är riktigt stor. Det närodlade smakar morötter till skillnad från de andra som smakar beskt eller bara “giftigt”.

I min stad har de börjat med Bondens Marknad där man kan hitta allt från närodlade grönsaker till kött från, vad jag tror, bättre hållna djur. Dessvärre missade jag förra tillfället men ska definitivt gå nästa gång!

 


English: Do you eat organic food? I try to as much as possible. In my town, they have started with the Farmers Market where you can find everything from locally grown vegetables to meat from, what I think, better housed animals. Unfortunately, I missed it a few weeks ago but will definitely go next time!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

  1. Karin says:

    Jag försöker köpa så mycket ekologiskt och/eller närodlat jag kan. Kött och fisk från orten går bra få tag på, men tyvärr är det ganska dåligt utbud av färsk ekologisk frukt och grönsaker där jag bor :/ Det brukar finnas potatis och typ ekologiska bananer och ett par ekologiska tomater och vill man ha nåt annat får man köpa “vanliga” icke-ekologiska varor.

    Bondens Markknad lät ju som en jättebra grej! Önskar dom hade nåt sånt här också.

  2. Liie says:

    Håller så med om just morötterna, det är något jag reagerat på också, de ekologiska har mycket mer smak och är så saftiga och goda!

Leave A Reply