Stockholm – världens stad

Det är snart mer än tre månader sedan jag besökte Stockholm i 24 timmar. Alldeles för kort tid, men jag hann se mycket ändå tack vare att jag är ett planeringsfreak! Nu när våren har börjat här i söder längtar jag tillbaka till huvudstaden!

Jag åkte tunnelbanan från Västertorp, där hotellet låg, in till Slussen och promenerade sedan därifrån längs med Stadsgårdsleden till Fotografiska. Väldigt fin utsikt trots att det var en molnig dag! Efter det fabulösa besöket på museet (ett tips!) gick jag vidare upp genom Gamla Stan och passade på att gå genom Mårten Trotzigs Gränd som är Stockholms smalaste.

Därefter blev det en massa fönstershopping på Drottninggatan. Promenerade därefter vidare för att kolla butikerna på Kungsgatan också, speciellt Granit och DesignTorget. Utbudet är enormt! Sedan blev det dock dags att åka tillbaka till hotellet.

Har inte varit i Stockholm sedan jag var liten så det var kul att se huvudstaden igen. Nästa gång får det bli en längre vistelse så man hinner se allt, och gärna varmare väder! Förhoppningsvis blir det i sommar!

 

English: I miss Stockholm!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

  1. Angelica says:

    Stockholm är en väldigt fin stad. :) Var ju där själv nyligen men hann tyvärr inte med mer än shopping. Hade velat besöka fina platser och fotografera samt kanske något museum. Det är ju en av de fantastiska sakerna med Stockholm. Alla muséer! Fotografiska har jag aldrig besökt men skulle gärna vilja göra någon gång.

Leave A Reply